Home > Leerkrachten

De leerkrachten van MAXklas zijn Marije Ruben, Marjolijn Boer en Maressa Boonekamp.
Zij stellen zich graag aan u voor…

MAXklas Pioniers (bovenbouw): Marije Ruben, Marjolijn Boer
MAXklas Diepzeeduikers (middenbouw): Maressa Boonekamp, Marjolijn Boer

Marije Ruben, links op de foto: Ik woon in Asperen, samen met mijn kinderen Quinten en Noa. In 2000 ben ik begonnen met werken in het onderwijs op een kleine, innovatieve school. In 2013 ben ik gestart met de opleiding Specialist begaafdheid. Deze opleiding heb ik met veel plezier gedaan en afgerond. Een logische stap na het opzetten van de plusklas op onze school was toen het opzetten en coördineren van de bovenschoolse plusklas. Een aantal jaar heb ik met heel veel plezier het onderwijs aan de meer- en hoogbegaafde kinderen van mijn toenmalige cluster vormgegeven.
Dat smaakte naar meer! Met veel plezier geef ik nu les aan onze kinderen in MAXklas.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Ik speel graag spelletjes, bij voorkeur coöperatieve spellen, zoals Weerwolven van Wakkerdam, Codenames, The Game en Hanabi. Tijdens de weekendjes weg met onze vriendengroep is er volop tijd om samen spelletjes te spelen en bij te kletsen. Voor mij en mijn kinderen zijn dat mooie herinneringen en steeds weer punten om naar uit te kijken. Ook sport ik graag. Ik vind het heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken met een potje volleybal of zaalvoetbal.

Als juf geef ik kinderen graag vertrouwen en ruimte om eigen keuzes te maken.
Eerlijkheid, positiviteit en respect voor elkaars gevoelens en ideeën vind ik heel belangrijk in het leven en dus ook in de klas.
Lesgeven in MAXklas is voor mij een heerlijke uitdaging.
Als jij ook wel van een uitdaging houdt, dan zie ik je graag in MAXklas!

Marjolijn Boer, rechts op de foto: Ik woon zo’n 20 jaar gelukkig samen met Bert in Sliedrecht. Ik hou van mijn werk; ik was eerst leerkracht, werd intern begeleider, locatieleider en later ook plusklasbegeleider. Ik had het voorrecht om aan de wieg te staan van een bovenschoolse plusklas voor groep 7 en 8 en dat heb ik 4 jaar met heel veel plezier gedaan. Omdat het in het onderwijs steeds meer gaat om coachen, onderzoeken en ontdekken ben ik de opleiding “talentbegeleider voor gevorderden” gaan doen. Daar specialiseerde ik mij in executieve functies en spel, mindset en Slimme Kleuters.

Naast mijn liefde voor mijn werk blijft er ook vrije tijd over voor ontspanning. Ik lees graag en veel; alles wat met letters te maken heeft, vind ik leuk. Net als het spelen van gezelschapsspellen en startgames. Dat wissel ik af met muziek maken; ik speel met veel plezier klarinet in een orkest, maar ook muziek luisteren en naar concerten gaan doe ik graag. Beweging is belangrijk, daarom wandel ik regelmatig, doe ik aan yoga en houd ik van dans-fitness combinaties zoals Zumba. Gelukkig heb ik in het onderwijs ook vaak vakantie, want dan is er tijd voor museabezoek; vooral kunst en antropologie hebben mijn interesse. Als het lekker weer is, ben ik vaak op het water te vinden; samen met Bert vaar ik in onze sloep door de Biesbosch.

Als mens en juf kun je me herkennen aan mijn positieve insteek, enthousiasme, veelzijdigheid en creativiteit en mijn gezellige kletspraatje. Kom je in onze MAXklas? Dan maak je me altijd blij met een lekker kopje thee, een mooie spreuk of gedachte en een glimlach op je gezicht!

Maressa Boonekamp, nog niet op de foto

In 2015 ben ik met mijn afstudeerstage begonnen. Dit was het eerste moment dat ik met hoogbegaafde kinderen in aanraking kwam. Een onderwerp voor mijn scriptie was geboren!

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan in het regulier onderwijs, maar miste hier al snel verdieping. Aangezien de school zoekende was naar een hoogbegaafdheidscoördinator ben ik de mastermodule over dit onderwerp gaan volgen. Ook hier werd mij duidelijk dat deze groep kinderen meer nodig hebben dan veel scholen ze kunnen bieden. Zo ben ik met onwijs veel plezier en enthousiasme bij de Maxklas terecht gekomen.

Sinds kort woon ik in het nieuwe dorp Hoef en Haag. Op fietsafstand van school, wat ik heerlijk vind. Ik houd van de natuur! Mijn vakanties bestaan dan ook uit kamperen op de meest mooie plekjes.

Aan de andere kant houd ik ook van thuis zijn. Lekker koken en spelletjes spelen. Pandemic is overduidelijk mijn favoriet!

Als leerkracht kan je mij herkennen aan mijn geduld en een luisterend oor. Samen moeten we er het beste van maken en daar hebben we elkaar bij nodig! Ik ben altijd benieuwd naar andermans ideeën, zodat we altijd kunnen blijven ontwikkelen.